· · · Comments

Lazy and lucky

· · · Comments
Rakastan yli kaiken upeiden second hand -löytöjen tuomaa iloa, mutta en juurikaan välitä kirppiksillä kiertelystä. Olen niin sanotusti laiska etsijä, mutta sitäkin onnekkaampi löytäjä - tällä kombolla olen onneksi tuonut kotiin useita ihania juttuja!

Olen aika onnekas kun tätini omistaa ranskalaista vintagea myyvän kooPernu -liikkeen täällä Helsingissä! Hänellä jos kellä on silmää kaikelle kauniille ja kaupalla piipahtaessa teenkin useimmat second hand -ostoni - eikä metsään voi mennä!

Viime aikoina mukaan on tarttunut paljon lapsen huoneeseen ja leikkeihin soveltuvaa tavaraa ja ajattelinki vinkata muutamasta hauskasta sekä käytännöllisestä jutusta! Ehkä tekin katsotte tämän jälkeen kirpputorien ja second hand -liikkeiden tarjontaa toisin silmin.
Pähkäilin pitkään lapsen iltasatukirjojen säilytyksen kanssa - ne ajelehti milloin ikkunalaudalla, milloin sängyssä tai lattialla, mutta eivät koskaan siellä missä pitäisi. Onneksi mieleen pilkahti muisto vanhasta paahtoleipätelineestä ja sellainen löytyikin kooPernusta. Nyt kirjat pysyvät järjestyksessä ja helposti saatavilla. Telineeseen kerätään aina sen hetken luetuimmat kirjat ja voi pojat, kuinka iloinen lapsi onkaan kun ne tärkeimmät kirjat ovat esillä! Telineelle povaan pitkää ikää ja muuttuvia käyttötarkoituksia, just parasta!
Lapsen ruokaleikkeihin on kertynyt useita vanhoja emaliastioita, teräskippoja, puisia lusikoita ja pieniä metallisia ruokailuvälineitä. Näistä on tulossa erillinen juttu myöhemmin!

Kaiken lisäksi rakastan vanhoja valaisimia ja onnekseni pitkän etsinnän tuloksena, löysin lapsen lukulampuksi vanhan Tatekan. Vanha arkkitehtivalaisin on ulkonäöltään ja käytännöllisyydeltään täydellinen pienen lapsen huoneeseen. Valaisinta on lapsenkin helppo liikutella sopivalle kohdalle ja se valaisee juuri sopivasti.
Kiinnostaisko kuulla myös lapsen huoneen huonekalujen tarinoita?