· · · Comments

Let's play with food

· · · Comments

Leikitäänkö teillä ruoalla? Meillä ei, ja uskallan väittää että useimmissa kodeissa se on kiellettyjen asioiden listalla. Siitä huolimatta useimmat pienet (ja joskus suuretkin) nauttivat ruoalla räpiköimisestä sekä kokkaamisesta, ja yleensä lapsuudessa koetut ruokaan liittyvät (onnen)tunteet siivittävät meitä läpi elämän.

No, nyt ei paneuduta oikeaan ruokaan, vaan tuohon loistavaan apuvälineeseen nimeltään leikkiruoka! Meillä ainaki lapsen mielestä parasta ajanvietettä on kokkailla, kattaa ja maistella puisia ruokia mitä kummallisempina makuyhistelminä. Hän jo hyvin pienenä aloitti oman keittiönsä kokkaussessiot (nykyään kyllä auttelee jo oikeiden ruokien parissa) ja nauttii touhusta edelleen! Ja koska loistavien kestien järjestämiseksi tarvitaan paljon välineistöä, ollaan näitä pikku hiljaa keräilty kasaan. Nyt tilanne on aika hyvä ja ajattelinki jakaa teille vähän inspiraatiota meidän leikkeihin!

Ihan ekana tilasin papalta tuollaisen minihellan, johon tehtiin kaksi levyä ja pyöriteltävät nappulat. Mitoituskin mietittiin niin, että hella mahtuisi ikkunalaudalle, jolloin lapsella olisi leikkien lomassa mukavat maisemat ja hellan säilytys helppoa. Hella on myös todella keveä, jolloin lapsi voi itse kantaa sen haluamalleen paikalle.

Useimmat puiset ruoat on hankittu Helsingissä sijaitsevasta Tingelingistä! Valikoima leikkiruokien suhteen on laaja ja täynnä mitä upeampia tuotteita, aina minipizzoista kahvikoneisiin. Suosittelen Yrjönkadulla sijaitsevaa pientä lelukauppaa kaikille, joita kiinnostaa ekologiset, opettavaiset ja kestävät lelut. Heidän hyllynsä notkuvat mitä ihanempia asioita ja siellä tulee helposti vietettyä pidempiäkin aikoja.

Jo aiemmassa blogijutussa mainitsin ranskalaista vintage myyvän kooPernun ja sieltä ollaan hankittu useita, erilaisia emaliastioita sekä vanhoja sorbettikulhoja. Varsinkin sorbettikulhot saivat lapsen sukat pyörimään jaloissa - hän taisikin nukkua muutaman yön kulhot kainalossa. Joskus sitten kun ruokaleikit ovat ohi, otan pienet kulhot käyttöön kynttilöille tai sormisuolalle.

Lisäksi ollaan haalittu kokoon erilaisia puisia ja kankaisia tarvikkeita - muun muassa Don Fisherin kalapussukat toimittavat leikeissä mereneläviä ja puiset lusikat sekä pienet kauhat ruokailuvälineitä tai tarjoilulusikoita. Näistä kaikki ovat samaan aikaan jossain muussakin käytössä, joten monikäyttöisyydestä voisi antaa kymppi plussan!

Myös teräs- kuin emaliastiat ovat osottautuneet käytössä todella käytännöllisiksi! Ne on helppo pitää puhtaana, kestävät kovempaakin käyttöä ja ovat jopa elintarvikekelpoisia. 

Koska olen innostunut näistä ekologisemmista ja monikäyttöisemmistä leikkiastioista niiiiin paljon, päätin perustaat Mini loves Universelle uuden tuoteryhmän nimeltään Mini Vintage! Sinne tipahtelee epätasaisen tasaiseen tahtiin kaikkea upeaa vintagea, jotka sopivat lasten leikkeihin tai muuallekin kotiin.