· · · Comments

Mini loves sleeping

· · · Comments
Rakastetaanko teillä nukkumista? Meillä rakastetaan, niin lapsen kuin vanhempien toimesta. Mutta kuinka hyvin teillä nukutaan?

Meillä ollaan nukuttu sikeästi jo pitkään, niin pitkään etten muista milloin viimeksi olisin herännyt keskellä yötä muuhun kuin omiin painajaisiin.

Kärsin vuosia univaikeuksista ja jo raskausaikana päätin että panostan minin uneen mahdollisimman paljon. Ensimmäisinä kuukausina vauva nukkui upeassa perintökehdossa, jonka tekstiileiksi valikoitui vaaleita luonnonmateriaaleja. Tarkoituksena oli rakentaa vauvalle rauhallinen ja pehmeä pesä, jossa on turvallista levätä.

Myöhemmin lapsen siirryttyä pinnasänkyyn ja taas laatikkosänkyyn, käytimme kymmeniä tunteja etsien täydellistä patjaa. Tiesin etten halua lapseni nukkuvan muoviin käärittynä, joten löydettävänä oli ekologinen, kestävä ja luonnonmateriaaleista valmistettu patja.

Etsintä osoittautui haasteelliseksi, mutta loppujen lopuksi patjaksi valikoitui luonnonkumi-tattari-kookospatja, jonka pestävä päällinen on puuvillaa. Mutta koska kuivaksi opettelut ja oksennustaudit iskevät lapsiperheissä (AH, ihanuus), piti löytää käytännöllinen tapa suojata patja. Ja hallelujaa, törmäsin Porin Villaan ja Peitteeseen!

Hankimme villatäytteisen patjansuojuksen sekä tyynyn ja peiton, enkä voisi olla tyytyväisempi! Patjansuojus on osoittautunut käytössä todella toimivaksi - pitää vahingot poissa patjasta (ilman muovista suojusta) ja tarpeen vaatiessa nakataan vain pesukoneeseen. Tyyny ja peitto on myöskin lunastanut paikkansa ja lämmittävät / viilentävät kesät-talvet.

Mutta koska lakanatkin ovat oleellinen osa sängyssä viihtymistä, olen etsinyt ja etsinyt täydellisiä yksilöitä, niitä löytämättä. Mutta mitäpä vielä - bongasin jokin aika sitten uuden ruotsalaisen brändin, Midnattin ja heidän upeat lakanat!

Tilasin heti kokeiluun yhden setin (tulossa myöhemmin kauppaanki!) ja oivoi, nämä on ihanat! Pehmeät, tyylikkäät ja lapsi r-a-k-a-s-t-a-a! Ja loppujen lopuksihan kaikista tärkeintä on, että lapsi itse viihtyy omassa sängyssään.